Afgelopen weekend was alweer het derde weekend in Vancouver. We hebben dit weekend onze Nederlandse vrienden Dirk en Eelke geholpen met de verbouwing/renovatie van hun super dikke RV uit ’87. Deze camper staat een klein uurtje rijden van Vancouver in het satellietstadje Langley

Copyright Waite Air Photos Inc.

IMG_1563

Het was hun laatste klus weekend, want eind april verhuizen zij naar hun RV (en betrekken wij hun huidige appartement!). Zaterdagavond hebben we na een lange dag klussen heerlijk geBBQt en een kampvuurtje aan gehad. Helaas begon het al gauw te storten, dus moesten we de BBQ en stoelen verplaatsen onder de luifel, maar het vuur bleef nog een tijdje aan.

IMG_1562

We zijn die nacht blijven slapen en hebben zondag vrolijk verder geklust. Er moesten nog wat spullen gehaald worden bij een RV dealer. Onderweg kwamen we nog een soort klassieke autoshow tegen (geparkeerd op de parkeerplaats van de lokale supermarkt.

IMG_1529

IMG_1537

Het waren vooral oudere mannetjes die vol trots hun jeugdliefde op vier wielen tentoonstelden. Al met al stonden er een kleine honderd auto’s, vooral van Amerikaanse komaf. Om het compleet te maken was er uiteraard ook nog een Elvis lookalike die herkenbare deuntjes met een zwoele Elvis stem begeleidde en op zijn gitaar wegpingelde.

Eenmaal bij de winkel aangekomen hebben we nog even de gelegenheid gehad om in een superluxe camper rond te wandelen. Echt niet normaal hoe groot en hoe luxe die nieuwe modellen zijn. De prijzen varieren van een soepele 80.000 dollar voor een trekhaakvariant (afgebeeld) tot ver boven de 500.000 dollar voor een volwaardige bus met uitschuifbare delen, ruimte voor zes tot acht personen, een parkeerdek voor een smart auto en een home theater inclusief bioscoopstoelen. Amazing :). Wie weet ooit….

IMG_1554