De afgelopen dagen hebben we vooral genoten van het mooie weer. De iPhone geeft elke keer een vrij pessimistische vooruitblik maar uiteindelijk wordt het dan gewoon 20 graden of meer! Maandag, dinsdag, woensdag,…heerlijk weer om lekker buiten op het gras of strand te zitten, of om lekker langs de Seawall te lopen.

copyright Alterra.cc

Overdag valt het wel mee met de drukte, maar ’s avonds hebben veel mensen hetzelfde idee en gaan honderden groepjes met wat (homemade) food en drankjes op het strand zitten. Gisteren hadden wij afgesproken met Lucas en Adrienne, een Canadees stel die wij in september hebben leren kennen, om bij de Inukshuk (zie onder) samen sushi te gaan eten.

E2880CD6-5CA4-4AA0-B711-D56909EEE5D6

Verder heeft Kevin een telefonisch gesprek met een recruiter gehad, waar een vervolggesprek later deze week uit is gekomen. Spannend! Ook hebben we nog een paar goeie Craigslist deals gesloten (king size bed frame + 2 nachtkastjes, een eettafel, twee stoelen, een boekenkastje/plantenstand) waardoor ons huidige (tijdelijke) onderkomen helemaal vol staat met meubels en spullen van IKEA 😉

Al met al vermaken we ons hier goed. We voelen ons al erg thuis en als we over 1,5 week in ons echte eigen huisje gaan, zal dit helemaal goed komen. We vinden het allebei erg bijzonder om hier te zijn. Gisteren zagen we vanaf het strand een walvis!! Er schijnt er een al een paar dagen hier in de buurt rond te zwemmen en af en toe zijn gezicht te laten zien, maar nu zagen wij hem ook. Heel bijzonder! Hij schijnt een beetje een ‘showoff’ te zijn.

O en iets anders leuks: vandaag is het Cannabis Day in Vancouver (lol). Ze zijn bezig met wetgeving om het legaal te maken, en vandaag was er een soort festival op Sunset Beach bij ons om de hoek, en staken ongeveer 50000 mensen om 4:20 (op 20 april..) tegelijk een joint op een plek downtown :P. Uiteraard genieten wij op ‘gepaste’ afstand mee 😉