Hallo allemaal!

IMG_1596
King of the road

Heb je ons gemist? Jawel toch hoop ik? Nou wees gerust, vanaf nu in ieder geval voor de komende tijd weer een twee a drie a vier..daagse…ongeveer… nou ja goed regelmatige update van onze kant! Vandaag in ieder geval een extra extra lang katern omdat het zo lang geleden was!

Het was de afgelopen dagen even niet mogelijk om Nederland te updaten want we zaten drie dagen zonder internet hier. De afgelopen dagen waren namelijk de dagen van de grote verhuizing en de meneer van het internet kon niet eerder langskomen om zijn mooie router te installeren.

In navolging op het grote verhuizen van onze vrienden Dirk en Eelke waren wij zaterdag 30 april aan de beurt om definitief afscheid te namen van onze tijdelijke Airbnb apartement. Iets waar we stiekem best wel blij mee waren want we hadden het daar ook wel een beetje gezien. Klein, gehorig en vooral heel warm ’s nachts omdat de verwarming centraal geregeld werd en je daar dus geen invloed op kon uitoefenen. Maar goed, daar zijn we vanaf!

IMG_1617
Uitzicht vanaf het balkon

Het appartement waar we nu wonen zit aan het noordelijke randje van Vancouvers populaire West-End. Het is gelegen in een voor stadscentra bijna onmogelijk rustige straat. Vanaf ons appartement ben je letterlijk 1 minuut verwijderd van Stanley Park. En dat is als je het mij vraagt absoluut een van de mooiste (en grootste) stadsparken ter wereld. Het park wordt door een idyllisch wandelpad omarmt genaamd de Vancouver Seawall. Hier hebben we de afgelopen weken al regelmatig hardgelopen. Het strand, English Bay, is hier ook maar drie minuutjes vandaan. Dit is echt een geweldige plek voor het bekijken van een spectaculaire zonsondergang of om gewoon even tot rust te komen in het weekend.

IMG_1639

Sunsets at English Bay

De verhuizing zelf ging eigenlijk wel vrij soepel. Omdat we niet zo heel veel spullen hebben was het inrichten/inruimen eigenlijk ook vrij snel voor elkaar. De volgende dag hebben we de laatste aankopen gedaan bij de Ikea. Je neemt jezelf dan voor dat je eigenlijk alleen gaat kijken voor een stoel en een slaapbank maar uiteindelijk val je toch weer in de Ikea-trap en ga je met twee karren vol rotzooi naar huis. Maar goed… we hebben het nodig blijven we volhouden.

En het eindresultaat dan? Nou daar komtie hoor….*drumroll please*

IMG_1643
Tada!

Best netjes toch?

Greetings from the West-End!