Tja…. solliciteren… we moeten het eigenlijk weer opnieuw leren want het is voor ons beiden al even geleden dat we voor het laatst op gesprek zijn geweest voor een baan. Ja ik hoor je al denken,.. geniet nog even van je vrije tijd joh, werken kan altijd nog! We genieten natuurlijk maximaal van alles hier maar er moet ook geld in het laatje komen en zonder baan kunnen we ons visum niet verlengen. Dan is het avontuur natuurlijk helemaal snel afgelopen.

Copyright Herschel

Kevin is als eerste aan de beurt. Een aantal manden geleden heeft hij via een connectie bij Coolblue de ‘director of sales’ van Herschel benaderd die hem prompt uitnodigde voor een ‘cup of coffee’ want zo gaat dat hier. Eerst een bakkie om te kijken of er een klik is en dan misschien daarna een serieus sollicitatie gesprek. Het gesprek zelf verliep goed, hoewel het in het begin wel even stroef gaat om je ‘verhaaltje’ te vertellen in soepel, vloeiend en concrete Engelse taal! Wennen dus!

Helaas had Herschel geen functies open staan die bij mijn profiel pasten. Dubbel jammer omdat het echt een mooi bedrijf is dat heel hard groeit. Het is gevestigd in het mooie en hippe Gastown, een kwartiertje lopen van huis. Kevin mocht zijn cv achterlaten dus wie weet dat er later nog contact gezocht wordt als er iets beschikbaar komt dat wel past.

Vrijdag hebben we samen vervolgens de hele dag aan ons CV gewerkt en deze op diverse banensites geplaatst. Om in Canada serieus genomen te worden moet je je CV flink verbouwen. Waar het in Nederland veel meer gaat over je verantwoordelijkheden en competenties, willen ze hier liever van je horen wat je ‘greatest accomplishments’ zijn. Na een lange dag zwoegen in Breka’s Bakery (open 24 hours natuurlijk) en zes koffie’s later hebben onze Engelse CV’s een Canadees sausje en zijn ze klaar om naar enthousiaste werkgevers verstuurd te worden 🙂

Wie weet wat de volgende week zal brengen 🙂

To be continued…..