Leap-of-Faith

Daar zitten we dan in een leeg huis. Zo’n gek gevoel om je te realiseren dat je morgen gewoon vertrekt! Al je spullen in koffers, rugzakken, backpacks. We hebben vandaag nog even de allerlaatste documenten uitgeprint en in de tas opgeborgen. Want stel je voor dat je net dat ene papiertje mist bij de douane :). We hebben de allerlaatste to-do’s op de afvinklijstjes doorgelopen. Vrienden en familie zijn nu allemaal uitgezwaaid (we missen jullie nu al!). We zijn nu echt klaar voor het avontuur.

De komende twee dagen zal er voor ons nog geen rustmomentje kennen. Morgenochtend vertrekken we naar Schiphol met vijf koffers en in totaal iets meer dan 100 kilo bagage. Na een vlucht van 10 uur met KLM (we vertrekken om 13:00) komen we aan op Vancouver Airport. Bij de douane moeten we dan aangeven dat we daar zijn voor een visum. Meevaller: Kevin heeft per ongeluk zijn ETA formulier verkeerd ingevuld dus die moet dat ook nog even gaan uitleggen 😀 (komt goed, komt goed).

Voor zover we weten kost de visumprocedure ongeveer twee uur waarbij ze van alles van je willen weten. Je verzekeringspapieren, je diploma’s, je rijbewijs, je visum papieren, welke goederen je het land inbrengt, wat de waarde van die goederen is, hoeveel geld je mee brengt, hoe je denkt terug te keren naar Nederland aan het eind van je visum-termijn, waar je gaat verblijven. Etc. Etc. Etc. Als alles naar bevrediging is komt er een langverwachte stempel in het paspoort. Een droom ‘fifteen years in the making’ komt dan eindelijk uit. The Vancouver Movers zijn een feit!

De volgende blog post zal er dan een zijn vanuit Vancouver.

Fingers crossed 🙂

See you on the other side 🙂

X Kev en As