Na zes maanden trainen en ik weet niet hoeveel honderden kilometers hardlopen startte ik (kevin) afgelopen zondag 23 oktober mijn allereerste halve marathon. Ondanks het vele lopen had ik in de aanloop naar deze “Vancouver – Rock & Roll Half Marathon” toch geen perfecte voorbereiding. Een aantal weken voorafgaand begon mijn knie flink tegen te stribbelen. Even zoeken op internet gaf niet echt duidelijkheid. ‘runners knee’ misschien? Of toch gewoon ontstoken? Overbelasting misschien? Ik hoopte dat het weg bleef tijdens mijn halve marathon!

Niet dus…. Na zeven kilometer begon mijn knie tegen te stribbelen. Ik was bang dat het misschien zelfs zou betekenen dat ik uit zou vallen. Uiteindelijk was dat niet het geval maar ik wilde er niet te veel druk op zetten.

De laatste vier kilometer waren heel zwaar. Deze vier kilometer gaan namelijk door Stanley Park. En laten ze dan natuurlijk net de steilste weggetjes hebben opgezocht. Toen ik eenmaal het 20 kilometerbordje gepasseerd had wist ik het eigenlijk pas echt zeker. Ik ga hem uitlopen!!

Twee hele hele lieve vrienden (Dirk en Eelke) hebben mij aangemoedigd. En dat maakt toch een heel verschil want je zet net dat beetje extra door als je weet dat je aangemoedigd wordt. Uiteindelijk heb ik de eerste halve marathon in 2 uur en 6 minuten uitgelopen. Een mooie ‘benchmark’ voor de volgende run!!

En ’s avonds…. een lekkere japanse traktatie genomen :)!

Tot snel!
Kevin