Hallo lezert!

Leuk dat je weer even langskomt op ons blog. Om te vieren dat we alweer bijna vijf maanden in Vancouver wonen bij deze een lijstje met onze (voorlopige) lijst van vijf favoriete plekjes in Van City!


5. Lighthouse Park & Whyte Cliff

Lighthouse park & Whyte Cliff park liggen vlak bij elkaar op de weg van Vancouver naar Whistler. Het is ongeveer een klein half uurtje rijden naar dit mooie rustige plekje aan de kust. Vanaf beide locaties heb je een prachtig uitzicht richting downtown Vancouver en op een heldere dag kan je zelfs Mount Baker (USA) zien liggen. Wat we vooral fijn vinden aan deze locaties: weinig heuvels, goede beschutting en zelden druk maken dit een perfecte ‘getaway’ als je even de drukte van de stad wilt ontvluchten zonder meteen voor een pittige hike te kiezen.


4. Lynn Canyon & Deep Cove

Eigenlijk zijn we een beetje vals aan het spelen door steeds twee locaties te noemen maar ook deze liggen weer vlak bij elkaar. In Vancouver heb je de “Capilano Suspension Bridge” een ontzettend toeristische attractie waar je veel geld kwijt bent om over een brug te lopen. Als echte insiders raden wij je daarom aan om de Lyn Canyon Suspension Bridge te kiezen. Hoewel toch wat minder spectaculair,  is deze brug wel gratis en is er genoeg te zien en beleven in de directe omgeving. Als je uitge-hiked bent kun je even op adem komen in Lynn Canyon waar je een goed restaurant hebt zitten en heerlijk kunt lunchen. Het uitzicht is verbluffend!


3. West End
De West End is het ‘hippe’ deel van downtown Vancouver. Als je in het centrum van de stad ineens tegen ’townhouses’ en ontzettend bosrijke straatjes aanloopt dan weet je dat je in de West End bent aanbeland. Kijk maar eens naar dit filmpje van de farmers market hier in de buurt. Maar niet alleen het groen wat je hier kunt vinden maakt de West End bijzonder. Deze wijk ligt tegen Stanley Park aangeplakt en heeft maar liefst twee stranden en een marina. Daarnaast kun je hier heerlijk eten. Oh en had ik al gezegd dat wij er wonen? Dat alleen is al reden genoeg voor een top-3 notering natuurlijk!


2. Kits!

Kitsilano is een wijk die net buiten downtown Vancouver ligt. Kitsilano is wel een beetje wat De Pijp is voor Amsterdam als je kijkt naar het gemiddelde inkomen van de mensen die er een mooi stulpje betrekken maar het is ook minstens zo hip als het gaat om lekkere eettentjes, koffiezaakjes en barretjes. Wat kitsilano daarnaast bijzonder maakt is de nabijheid van Kits Beach en Lucarno Beach waarop je een fenomenaal uitzicht krijgt over downtown en north Vancouver met de bergen (Cypress en Grouse) daar weer achter. Kitsilano is over het algemeen wat groener en wat rustiger dan downtown Vancouver. Het aantal gezinnen dat hier woont is om die reden ook vele malen hoger dan in het centrum van de stad. Als je van de stad houdt maar ook van veel groen en van het strand maar niet van drukte, dan woon je hier.

1. Stanley Park

Oh Stanley Park…. wat zijn we gek op je. Er gaat bijna geen dag voorbij dat wij niet in Stanley Park te vinden zijn. En terecht! Stanley Park is in 2014 uitgeroepen tot het allermooiste park ter wereld en verslaat daarmee een lijstje met hele bijzondere parken zoals Central Park New York. Het park is enorm groot -ruim 1000 hectare – en heeft restaurants, monumenten, een acquarium, twee stranden, twee ‘lagoons’, een zwembad, tennisbanen en vele fenomenale uitkijkpunten. Je kan er doorheen rijden, hiken, fietsen of omheen wandelen langs de populaire Seawall route. Ook wordt er ongeveer elk weekend wel iets in dit park georganiseerd. Van hardloop evenementen tot ‘cinema in the park’ avonden.

Deze route is ook een van onze favoriete hardlooproutes en siert momenteel de top van ons blog :). Stanley Park heeft ook een centrale verkeersader door het park lopen die uitloopt in de bekendste brug van Vancouver de Lions Gate Bridge. Dit park is terecht het eerste wat we laten zien als we vrienden/familie op bezoek hebben!

Groetjes!!

As en Kev