Voordat we naar Vancouver verhuisden droomden we er van hoe het zou zijn om in je weekend gewoon even de bergen in te duiken voor een paar dagen kamperen. Dit weekend zijn we voor het eerst samen weggeweest, naar E.C. Manning Provincional Park.

E.C Manning ligt op ongeveer 2,5 uur rijden afstand van Vancouver. Het is een prachtig natuurgebied met ontelbaar veel wandelpaden. Zowel voor beginnende als gevorderde ‘hikers’ is hier genoeg te beleven. Voordat we in E.C. Manning aankwamen hebben we eerst een nachtje in het kleine plaatsje “Hope” gekampeerd. Dit was meer uit nood geboren omdat er voor die avond bijna nergens nog kampeerplekken over waren. Weer een les geleerd: als je tijdens een ‘lang weekend’ waarop iedereen een extra dag vrij is, nog een kampeerplek wil bemachtigen, reserveer dan op tijd!

Kamperen kost je gemiddeld ongeveer tussen de 15 en 20 euro per nacht maar verwacht daar geen luxe verblijf voor terug. De campings zijn vaak spartaans ingericht met niet meer dan prullenbakken, spartaanse wc’s en een koudwater voorziening. Maar de locaties waar je dit soort campings vind zijn vaak ontzettend mooi.

Terug naar E.C Manning: na een lange en enigszins pittige maar prachtige wandeling door de bergen (we liepen de Pine Meadows Trail – voor de kenners) hebben we die avond een heerlijk vuurtje gebouwd en overnacht in onze tent. Wakker worden midden in deze immense berggebieden is onbeschrijfelijk mooi!