Het is alweer even geleden sinds ons laatste berichtje, sorry!!!

We hebben best een hoop dingen gedaan en beleefd de afgelopen tijd. Het is hier doorgaans lekker zomers weer, dus we zijn lekker veel buiten en genieten van al het moois in de buurt. Kev is lekker aan het werk en heeft het goed naar zijn zin en As is ‘lekker’ aan het solliciteren, gesprekken voeren en hopen dat er zich binnenkort ook een leuke uitdaging voordoet!

Het afgelopen weekend was heel gezellig. Zaterdag lekker in de stad gerommeld en ’s middags klaargemaakt voor ‘Celebration of Light’, een jaarlijks evenement in de stad waarbij er meerdere vuurwerkshows gegeven worden. Elk jaar zijn er drie landen die gedurende drie avonden een show geven bij English Bay, vlakbij ons huis dus. Hordes mensen komen hier op af en verzamelen zich op het strand, de stoep en het water om naar de show te kijken. Zaterdag begon dit evenement en had Nederland de eer om een show te verzorgen. Super leuk voor ons, om ons kikkerlandje te supporten! We waren uitgenodigd door een Canadees met Nederlandse roots om met zijn boot mee te gaan. Met een grote Nederlandse vlag aan de mast en een groep Nederlanders aan boord, zijn we eerst een paar uurtjes gaan varen voordat om 10pm de show begon. Wauw wat een show! Gelukkig geen zeeziekte en misselijkheid, maar een geweldige avond om nooit te vergeten! Aanstaande woensdag is het de beurt aan Australie en zaterdag sluit USA af met een show.

Hoewel we laat thuis waren, was het zondagochtend vroeg weer tijd om te gaan hardlopen! Om 8:30am start de hardloopgroep waar As aan mee doet, en Kev doet rond die tijd meestal zijn eigen rondje. Het was ’s ochtends al vrij warm en zonnig, dus we zochten beide de schaduw en koelte op van de trails in Stanley Park. Kev netjes een gebruikelijk rondje van 10K langs de Seawall, maar de groep van As had wat meer moeite met de route. Elke hardloopgroep heeft een ‘paceleader’, iemand die het voortouw neemt en de snelheid, route en mensen in de gaten houd. Dit keer een hele aardige dame met veel hardloop ervaring, maar helaas wat minder goed bekend met de trails in het park. Halverwege dus een afslag gemist 🙂 en zoekende naar de route. Verdwalen doe je daar niet zo snel dus met z’n allen doorgerend en een iets andere route gelopen op een sneller tempo (wat heuvels vermeden gelukkig 😛 ) dus we waren zelfs als snelste groep weer terug en hebben netjes de 9K volgens het schema gelopen!

’s Middags zijn we naar Deep Cove gereden, een leuk plaatsje richting de bergen en het noorden, gelegen in een baai. Hier waren we van plan te gaan paddleboarden, maar helaas was het erg druk en was alles al verhuurd. Na een tijdje aan het water te hebben gezeten en een koffie’tje en lunch te hebben genuttigd, zijn we ook nog even naar Ambleside geweest. Dit is het strand aan de overkant van het water/de Lions Gate brug (North Vancouver). Hier hebben we een tijdje op het strand gezeten en zelf een duik genomen! Brrr het water was nog erg koud dus gauw er weer uit en de zon in 🙂

IMG_2973