Zoals je ziet, heb ik het al heel gezellig gemaakt :-).

Deze week was mijn (Kevin) eerste officiele werkweek bij Best Buy Canada waar ik drie weken geleden ben aangenomen voor de rol van Business Development Manager Marketplace. Mocht je Best Buy niet kennen, zie het maar als de Media Markt van Noord-Amerika.

Best Buy heeft in totaal ongeveer 125.000 medewerkers en genereert ongeveer 45 miljard dollar omzet per jaar. In Canada heeft Best Buy ongeveer 10.000 medewerkers. Ik werk nu op het hoofdkantoor van Best Buy Canada, specifiek op de afdeling eCommerce, welke verantwoordelijk is voor alle klanten en omzet van de website www.bestbuy.ca

Mijn team is verantwoordelijk voor de Best Buy Canada “Marketplace”. Dat is een een nieuw onderdeel van www.bestbuy.ca. Wij bieden andere winkeliers een mogelijkheid om hun spullen direct op de website van Best Buy te gaan verkopen. Je zou kunnen zeggen dat bedrijven die vroeger met ons concurreerden nu de gelegenheid krijgen om van ons platform te profiteren. Door een commissie te nemen op elke verkoop verdient Best Buy aan het aanbod dat deze winkeliers op onze site aanbieden. Binnen het marketplace team ben ik verantwoordelijk voor het bepalen welke winkeliers we op ons platform willen, om ze vervolgens ook zelf te gaan benaderen en overtuigen om zich bij ons te voegen.

Helaas hebben we nog geen auto. Ik moet dus met de metro en de bus naar mijn werk. Eerst loop ik 25 minuten door Vancouver stad naar de metro waar ik vervolgens een kwartiertje in zit om daarna over te stappen op de Best Buy Shuttle Bus naar kantoor. Met de auto doe ik er zonder file ongeveer 20 minuten minder lang over.

Bij Best Buy werkt iedereen in een ‘cubicle’. Je kent ze misschien wel van de typische amerikaanse films. Ik moest wel een beetje lachen toen ik dat voor het eerst zag om eerlijk te zijn. Ik denk dat dat in Nederland al ongeveer 20 jaar niet meer bestaat. Maar goed, mijn Cubicle is nummer 1803!

IMG_2233

Oh en wat heel grappig was…. die kaasschaaf hierboven lag al in mijn la! Iemand heeft die kennelijk achtergelaten maar dat is natuurlijk wel heel toevallig als er vervolgens een Nederlander op die plek komt te zitten :)! Sterker nog, ze verkopen hier helemaal geen kaasschaven!

De afgelopen dagen bestonden verder vooral uit kennis maken, het volgen van trainingen en een beetje nadenken over de strategie voor Business Development. Volgende week zal ook nog wel in het teken staan van kennismaken, meelopen met collega’s en veel trainingen! Hopelijk dat ik over twee weken echt een beetje aan de slag kan. Ik heb er zin in!